Майбутні ініціатори дізналися як правильно готувати та подавати для відбору проєкти ВГБ

Сьогодні, у Міжнародний день демократії, відбувся форум авторів проєктних ідей Всеукраїнського громадського бюджету у Рівненській області на 2020 рік, участь у якому взяли близько 50 учасників.

Вітаючи присутніх, національний експерт Ради Європи, ініціатор та розробник моделі, член експертного офісу впровадження Всеукраїнського громадського бюджету та експерт проєкту ПРООН з впровадження ВГБ в областях України Олексій Коваленко зазначив, що демократія, верховенство права та права людини – це основні принципи Ради Європи, а ВГБ є тим інструментом, який дає можливість кожному громадянину впливати на розвиток своєї громади та розвиток демократії в цілій країні.

У режимі онлайн представники місцевих органів влади та громадськості отримали практичні рекомендації щодо ініціювання, підготовки та подання проєктів ВГБ. Також, дізналися про автоматизацію всіх етапів та процесів ВГБ, що доступні у системі «Громадський проєкт», отримавши «дорожню кату» послідовних кроків, які необхідно зробити автору та голосуючому.

Важливим аспектом онлайн зустрічі стала практична розробка моделі майбутнього проєкту, що відповідає умовам ВГБ та прототипу власної інформаційної-комунікаційної кампанії.

Ініціатива Всеукраїнський громадський бюджет впроваджується командою Експертного Офісу ВГБ, що об'єднує громадські організації SocialBoost та Форум розвитку громадянського суспільства, в рамках проєкту Програми розвитку ООН в Україні «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», який фінансується Міністерством закордонних справ Данії.

Із деталями обговорюваних на форумі питань щодо реалізації конкурсу можна ознайомитися переглянувши відеотрансляцію.